Wat te doen bij een blauwe plek?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij een blauwe plek?

Om een blauwe plek te behandelen, kunt u Arniflor zalf gebruiken.

Hoe ontstaat een blauwe plek?

Een blauwe plek (ook wel een bloeduitstorting of hematoom genoemd) is een bloeduitstorting in de huid, doordat kleine bloedvaatjes binnen in de huid scheuren. Aan de buitenkant van de huid ontstaat hierdoor een blauwe plek. Een bloeduitstorting ontstaat meestal nadat u zich ergens aan heeft gestoten of na een val. Soms gaat een blauwe plek ook gepaard met zwelling.

Is het normaal dat een blauwe plek verkleurt?

Het is heel normaal dat een blauwe plek verkleurt, dit betekent dat de blauwe plek aan het genezen is. Na enige tijd verkleurt het blauw naar groen en tenslotte naar geel. Het lichaam voert het bloed af, waardoor na ongeveer een week de oude huidskleur meestal weer terug is. Grote blauwe plekken hebben soms wat meer tijd nodig om te genezen.

Wat te doen bij een blauwe plek

Wat te doen bij een blauwe plek?

Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt.

Zodra de blauwe plek verandert in een gele plek, helpt het om deze plek bloot te stellen aan zonlicht. De verkleuring verdwijnt dan sneller, zodat de oude huidskleur terugkomt. Vitamine C helpt het herstelproces te versnellen. Bovendien maakt dit het weefsel rondom de bloedvaten sterker, zodat ze minder snel kapot gaan.

Welke materialen gebruikt u om de genezing te bevorderen?

Om de genezing van een blauwe plek te versnellen, kunt u Arniflor zalf gebruiken. Arniflor zalf is een homeopathisch geneesmiddel wat speciaal ontwikkeld is om de huid bij blauwe plekken en kneuzingen te behandelen.

Vorige pagina: Wat doe je bij lasogen/sneeuwblindheid?

Volgende pagina: Hoe ontsmet ik mijn handen?