Wat te doen bij menstruatiepijn?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij menstruatiepijn?
Om menstruatiepijn te verzachten raden wij Advil Ovaal 400 aan.

Wat is menstruatiepijn?

Menstruatiepijn is het zeurderig pijngevoel in de onderbuik dat vaak ontstaat tijdens of vlak voor de menstruatie (ongesteldheid). In principe kan menstruatiepijn geen kwaad, maar het kan wel erg vervelend zijn. Tijdens de weken voor het ongesteld worden verdikt het baarmoederslijmvlies zich als voorbereiding op het ontvangen van een bevrucht eitje. Als er geen bevrucht eitje zich in de baarmoeder nestelt, dan wordt het baarmoederslijmvlies afgestoten. De pijn die hier vaak bij hoort wordt veroorzaakt door het samentrekken van spieren in de baarmoeder. 

Kan ik menstruatiepijn voorkomen?

Menstruatiepijn is onder normale omstandigheden niet te voorkomen, maar wel te verzachten. De de pijnsymptomen kunnen worden behandeld met pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen, of met een warme kruik. 

Wat te doen bij menstruatiepijn

Wat te doen bij menstruatiepijn?

Voor de behandeling van menstruatiepijn heeft u verschillende opties. Als u liever geen medicijnen gebruikt is cold/hot pack gebruiken om te pijn te verlichten. Als u wel medicijnen wilt gebruiken, kan u uw keuze baseren op wat er in uw EHBO-koffer zit. Paracetamol is een optie bij menstruatiepijn; het verlicht allerlei soorten pijn. Ibuprofen is echter een betere keuze; in tegenstelling tot paracetamol is ibuprofen een middel dat ook de oorzaak van de pijn vermindert, en niet alleen de pijn verlicht.
Wij raden daarom Advil Ovaal 400 aan om menstruatiepijn te verzachten.