Wat te doen bij reisziekte?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij reisziekte?

Voor de behandeling van reisziekte raden wij Suprimal aan.

De oorzaak van reisziekte

Reisziekte wordt ook wel wagenziekte genoemd. Ook zeeziekte en luchtziekte vallen onder  de term reisziekte. Reisziekte wordt vermoedelijk veroorzaakt door een overprikkeling van het evenwichtsorgaan. De precieze oorzaak van wagenziekte is echter nog steeds niet bekend. Het vermoeden is dit te maken heeft met een deel in de hersenen wat bewegingen opslaat. Wanneer er in een keer teveel nieuwe bewegingen in de hersenen worden geregistreerd, kunnen de hersenen dit niet altijd goed verwerken met alle symptomen tot gevolg.

Symptomen van wagenziekte

U kunt last krijgen van reisziekte wanneer u vliegt, in de auto reist of op een boot bent. Maar ook in een draaimolen of andere snel bewegende middelen kunt u hier last van krijgen. Wanneer u last heeft van wagenziekte, herkent u dit aan klachten zoals  misselijkheid, braken, veel gapen, duizeligheid, zweten en hoofdpijn.

Wie kan last krijgen van wagenziekte?

In principe kan iedereen last krijgen van wagenziekte, maar dit komt bijna niet voor bij kinderen tot 2 jaar (vermoedelijk omdat het deel van de hersenen die de bewegingen registreren nog niet volgroeid is). Bij kinderen van 2-10 jaar komt wagenziekte het meest voor. Meestal gaat wagenziekte vanzelf over bij het ouder worden, 50-plussers hebben het minste last van wagenziekte.

Wat te doen bij reisziekte

Wat te doen bij reisziekte?

Het middel Suprimal kan de misselijkheid en braken die met de reisziekte gepaard gaan voorkomen en behandelen. Daarnaast wordt de reisziekte verminderd door net voor de reis een kleine maaltijd te eten. Ook is het belangrijk om te focussen op een punt aan de horizon. Frisse lucht zorgt er ook voor dat u zich beter voelt.