Wat te doen bij wintertenen?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij wintertenen?
Om wintertenen te voorkomen, kunt u Supradyn Complex Forte bruistabletten gebruiken voor een goede weerstand.

Wat zijn wintertenen?

Wintertenen, ook wel perniones genoemd, kunnen ontstaan als de tenen te lang zijn blootgesteld aan kou en vochtigheid. De grotere bloedvaten trekken samen waardoor het bloed vlak onder de huid niet meer weg kan. De kleine adertjes zetten dan juist uit en dat is wat de symptomen veroorzaakt. De tenen worden rood of blauw en doen pijn. Omdat vochtigheid zo’n grote rol speelt, komen wintertenen vaak voor in het voorjaar en in de herfst. Een andere reden daarvoor is dat niet iedereen in die seizoenen goede, warme schoenen draagt. 

Wat te doen bij wintertenen?

Als u wintertenen hebt, bent u waarschijnlijk geneigd uw voeten op te warmen. Het is beter om uw voeten niet op te warmen, gezien dit de klachten kan verergeren. Lauw water mag wel: de tenen warmen dan langzaam op, zodat het bloed weer normaal kan gaan stromen. Verder is er helaas niet veel te doen aan wintertenen; het duurt een tijdje voordat de klachten vanzelf helemaal weggaan. Dat kan soms wel enkele weken duren. Als u zich zorgen maakt of als de klachten verergeren, is het altijd goed uw huisarts te raadplegen. 
Wat te doen bij wintertenen

Voorkomen van wintertenen

Voeding heeft invloed op het ontstaan van wintertenen. De juiste vitamines binnenkrijgen is essentieel. Zelfs met een goede levensstijl kan het wel eens voorkomen dat uw lichaam wat extra hulp nodig heeft.  Supradyn Complex Forte bruistabletten zijn ideaal en helpen u om de kou beter te trotseren en wintertenen te voorkomen.