Wat zijn de taken van een BHV’er?

Wat zijn de taken van een BHV’er? Op deze pagina vindt u informatie over wat een BHV’er is en wat de benodigdheden voor een BHV’er zijn.

Een BHV-koffer is onmisbaar voor elke bedrijfshulpverlener.

Wat is een BHV’er?

De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlener. Een BHV’er is dan ook iemand die binnen een bedrijf verantwoordelijk is voor hulpverlening. Hulpverlening is niet alleen hulp verlenen bij ongevallen. Zo hebben BHV’ers naast een EHBO-training ook een brandveiligheidstraining gevolgd. Zij kunnen daardoor niet alleen verband aanleggen bij verwondingen of iemand reanimeren, maar weten ook hoe zij alle aanwezigen veilig naar buiten krijgen als er brand uitbreekt. Elk bedrijf heeft minimaal één BHV’er.

Wat zijn de taken van een BHV’er?

Een BHV’er…

  • verleent eerste hulp bij ongevallen (EHBO) ✅
  • blust beginnende branden ✅
  • ontruimt het bedrijfspand in geval van nood ✅
  • schakelt de hulpdiensten in bij noodgevallen ✅
  • kan reanimeren & omgaan met een AED ✅

 

Wat zijn de taken van een BHV'er

Wat heeft een BHV’er nodig om zijn taken uit te voeren?

Elke BHV’er heeft een EHBO-koffer nodig. Speciaal voor BHV’ers is er een BHV-koffer. Deze koffer is samengesteld voor alle BHV’ers die een BHV-cursus hebben gevolgd. Daarnaast heeft de BHV-koffer het Oranje Kruis certificaat. De koffer bevat alle essentiële producten voor ongevallen: algemene verbandartikelen zoals gaaskompressen, snelverband en universeel steunwindsel, maar ook algemene EHBO-artikelen als vinyl handschoenen, veiligheidsspelden en wondpleisters.

Naast een EHBO-koffer behoren blusmiddelen, zoals een brandblusser, ook tot de standaard uitrusting. Als er brand uitbreekt is het de taak van de BHV’er om de brand onder controle te krijgen.

Tot slot is het handig om BHV-hesjes en BHV-portofoons in de BHV-kast te hebben.

Vorige vraag: Wat is een BHV-plan?

Volgende vraag: Wat zijn de taken van een ontruimer?