Welke handbescherming heb ik nodig?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Welke handbescherming heb ik nodig?

In onze webshop vindt u verschillende soorten handbescherming, waaronder neopreen handschoenen voor werk met chemische stoffen.

Waarom handbescherming?

Handbescherming is een persoonlijk beschermingsmiddel dat wordt gedragen tijdens werkprojecten. Werkhandschoenen bedekken en beschermen de handen, van de pols tot de vingers. Handbescherming is bedoeld om de handen en vingers van de gebruiker te beschermen tegen onnodige wonden, zoals snijwonden, blaren, splinters, steekwonden en hitte en chemische brandwonden. 

Veiligheidscategorieën werkhandschoenen

De Europese richtlijn voor Persoonlijke Beschermmiddelen is opgesteld om veiligheidseisen omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen inzichtelijk te maken. Voor het overzicht zijn er 3 categorieën opgesteld: 

  1. Minimaal risico. Hieronder vallen algemene handschoenen die geschikt zijn voor kleine klussen.
  2. Middelzwaar risico. Hieronder vallen de snijbestendige handschoenen, die gebruikt worden tijdens het snijden of perforeren.
  3. Onomkeerbaar of dodelijk risico. Hieronder vallen handschoenen die beschermen tegen chemische stoffen, grote hitte en elektriciteit.Welke handbescherming heb ik nodig

Welke soorten werkhandschoenen zijn er?

  • Algemene handschoenen – Geschikt voor klussen in en rondom het huis. In ons assortiment verkopen we deze soort: Handschoen varkenssplit ongevoerd. (categorie 1).
  • Snijbestendige handschoenen – Geschikt voor precisie klussen, zoals snijden (categorie 2).
  • Handschoenen die beschermen tegen chemische stoffen – Onze Neopreen handschoenen beschermen tegen chemische stoffen (categorie 3)
  • Handschoenen die beschermen tegen temperaturen (koud of warm) (niet in ons assortiment)
  • Handschoenen die beschermen tegen elektriciteit (niet in ons assortiment)

Welke handbescherming heb ik nodig?

Het is aangeraden werkhandschoenen te kiezen die vervaardigd zijn uit het juiste materiaal. Dit betekent dat de handschoenen uw handen moeten beschermen tegen de gevaren waarvoor u ze heeft geselecteerd. Het is van essentieel belang dat u weet welke werkhandschoenen geschikt zijn voor het uitvoeren van uw taken.

Indien u voor uw werk handbescherming nodig heeft, zal een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) uitwijzen welke handschoenen dit precies moeten zijn.

Vorige vraag: Welke veiligheidsbril heb ik nodig?

Volgende vraag: Wanneer moet ik gehoorbescherming gebruiken?