Welke veiligheidsbril heb ik nodig?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Welke veiligheidsbril heb ik nodig?

Omdat er verschillende brillen zijn om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, stelt u zichzelf misschien bijvoorbeeld de vraag welke veiligheidsbril heb ik nodig om te lassen? Hieronder vindt u het antwoord. 

Wij verkopen diverse veiligheidsbrillen in ons assortiment.

Waarom een veiligheidsbril dragen?

Heel simpel, uw ogen zijn een kostbaar bezit en kunnen door iets heel kleins of een minimale hoeveelheid aan stof of vloeistof permanent beschadigd raken. Uw ogen beschermen kunt u met een veiligheidsbril. Wie een veiligheidsbril draagt, kiest voor de beste bescherming tegen verwondingen aan de ogen. Veiligheidsbrillen bieden uw ogen bescherming tegen heel wat mogelijke gevaren, zowel thuis als om het even waar u een aan het werk gaat. Veiligheidsbrillen besparen bedrijven en werknemers heel wat tijd en geld. Tevens hebben de voordelen ook een significant effect op de algemene gezondheid van het oog op lange termijn. 

Welke veiligheidsbril heb ik nodig?

Het soort veiligheidsbril hangt af van uw werkzaamheden:

  • Veiligheidsbril – Is geschikt om te gebruiken voor stoffen die niet schadelijk zijn voor de huid, zoals opstuivend stof, slijpspatten of hout.
  • Lasbril – Een lasbril is speciaal voor lassers en bevat opklapbare glazen die tussen het lassen door omhoog kunnen worden geklapt.
  • Ruimzichtbril – Dit is een veiligheidsbril die de ogen ook van de zijkant beschermt, hierdoor is deze ook geschikt voor gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën, zuren, gassen en oplosmiddelen.
  • Overzetbril – Deze beschermbril is bedoeld om over een normale bril heen te worden gedragen.

Welke veiligheidsbril heb ik nodig

Welke materialen zijn nodig om uw ogen te beschermen?

Een splinter, een druppel chemische vloeistof, fel zonlicht (UV-straling)of infrarood (lassen) zijn allemaal dingen die een gevaar vormen voor uw ogen. Er zijn heel wat soorten en modellen veiligheidsbrillen, maar een goede bril om uw ogen te beschermen zal altijd een CE-markering dragen en begeleid worden door een gebruiksaanwijzing. Kies dus altijd voor de betere en juiste veiligheidsbrillen bij het uitvoeren van taken waarbij oogbescherming noodzakelijk is.

Vorige vraag: Is een veiligheidsbril verplicht?
Volgende vraag: Welke handbescherming heb ik nodig?