Drukverband


  Aanbieding!
  Universeel Windsel

  Universeel Windsel

  Elastisch universeel windsel voor verstuikingen, aanleggen van een drukverband of als sportzwachtel. Per stuk steriel verpakt. Diverse afmetingen

   0,71
   0,84
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

 

Een drukverband bestaat uit vette watten met daaromheen een zwachtel. Zoals de naam doet vermoeden oefent het druk uit op het verbonden lichaamsdeel. Daardoor wordt een verdere zwelling voorkomen. Het is een essentieel onderdeel in de EHBO-koffer. Belangrijk is dat u voor de verschillende lichaamsdelen een geschikte breedtemaat beschikbaar heeft.

Wanneer gebruik je een drukverband?

Een drukverband aanleggen kan in veel situaties raadzaam zijn. In het algemeen wordt een dergelijk verband alleen gebruikt als iemand een kneuzing of verstuiking heeft opgelopen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er een zwaar voorwerp op de voet van een van uw collega’s is gevallen of als iemand simpelweg lelijk terecht is gekomen bij een val.

Drukverband

Hoe leg je een drukverband aan?

Het is belangrijk dat het drukverband dat u aanbrengt de juiste breedte heeft. Het geblesseerde gedeelte dekt u ruim voldoende af met watten waarna u de zwachtel eromheen wikkelt. Let er bij het zwachtelen altijd op dat u deze met enige rek, maar niet te strak aantrekt. Door te strak aan te trekken kan de veiligheid van de gewonde in gevaar komen als de bloedtoevoer afgestopt wordt. Zorg dat steeds twee derde van de vorige slag bedekt wordt. Bij de laatste slag gaat u weer rondom het geblesseerde gedeelte en plakt u de zwachtel vast met een kleefpleister.