Ontsmettingsmiddel

  Aanbieding!
  Desinfectant

  Desinfectant

  Standaard Desinfectant wordt gebruikt om de huid rondom wonden te ontsmetten of om EHBO-producten voor gebruik te desinfecteren. Inhoud: 10 ml of 30 ml.

  Vanaf  1,60
   1,60
  incl. btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

 

Ontsmettingsmiddel wordt gebruikt om een open wonde direct te ontsmetten. Er zijn verschillende soorten:
 • Zuurstofwater: dit wordt ook gebruikt om te ontsmetten maar heeft een veel betere reinigende werking.
 • Hibidil: is een niet-kleurend waterig middel op basis van chloorhexedine om te ontsmetten.
 • Iso-Betadine: dit kan de huid lichtbruin en geel kleuren maar is heel goed om te ontsmetten.

Ontsmettingsmiddel EHBO-koffer.nl

Wanneer gebruik je een ontsmettingsmiddel?

Ontsmetten is niet altijd nodig bij schaafwonden, huidwonden of snijwonden. Het is beter direct te spoelen met stromend water. Onderzoek heeft aangetoond dat ontsmetting vertraagt de genezing van de wonde zelf.
Indien de wonde vuil is of de wonde gebeurd is met een vuil voorwerp is het wel altijd nuttig om te ontsmetten. Of bij een dierenbeet is het ook aan te raden om de wonde te ontsmetten. Nadien doorverwijzen naar een dokter is ook belangrijk.

Hoe gebruik je het?

Eerst wacht je af tot het bloeden min of meer gestopt is, dan kan je ontsmetten. Het beste gebruik je het ontsmettingsmiddel op een gaaskompres om zo de wonde te ontsmetten. Hier geen watten gebruiken. Goed op letten dat het flesje niet in contact komt met de wonde.

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Margriet van Dijk

snelle levering voor een goede volledige EHBO koffer met daarbij ook een nuttige ring met info hoe te handelen in EHBO situaties.

Michael Numan

Prima info op de site. Bestelling was de volgende dag al binnen en netjes verpakt. Inhoud EHBO tas is volledig en materiaal dat voorlopig nog 4 jaar aan de houdbaarheid voldoet. Zeer tevreden over de service EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden.