Pleisterdispenser

 

Een pleisterdispenser is een kleine doos met pleisters die u aan de muur kunt bevestigen of op een centrale locatie op de werkvloer kunt neerzetten. Deze doos zorgt ervoor dat u verschillende soorten pleisters op één handige plek bij elkaar heeft liggen. Het maakt het pakken en plakken van een pleister een stuk makkelijker.

Wanneer gebruik je een pleisterdispenser?

Een pleister gebruikt u bij kleine oppervlakkige huidwonden. Denk hierbij aan een kleine schaafwond of een snee. Een pleister zorgt voor veiligheid door wrijving tussen de wond en objecten te voorkomen en doordat bacteriën of vuil de wond niet meer kunnen binnendringen. Als de wond te diep is dient u deze ten alle tijden door een arts te laten behandelen. Met een pleisterdispenser heeft u de pleisters altijd op een handige plek liggen zonder dat er eerst een EHBO-koffer gepakt dient te worden.

Pleisterdispenser

Hoe gebruik je een pleisterdispenser?

De pleisterdispenser is heel simpel in gebruik. Eerst spoelt u de wond af met water en brengt u een desinfecterend middel aan. Vervolgens opent u de dispenser, kiest de juiste pleister uit en sluit hem weer. De pleister haalt u uit de verpakking en nadat u de stickervellen heeft verwijderd legt u wanneer nodig nog een gaasje op de wond. Vervolgens plakt u de pleister over de wond.