Snelverband

Wat is een Snelverband?

Het snelverband bestaat uit een wondkussen en een zwachtel in één. Het wondkussen is uiterst absorberend voor bloed op te vangen bij open wonden. Het verband is zo snel en eenvoudig aan te brengen zonder de wonde te moeten aanraken. Zo blijft het kompres steriel. Doordat het verband bestaat uit zwachtels kan het kompres niet verschuiven als u het aanbrengt op de wonde.

Wanneer gebruikt je een snelverband en bij welke verwonding?

Dit verband is aan te raden bij kleine open en bloedende wonden. Met dit verband kan er druk wordt geoefend op de wonde zelf om zo het bloeden te stelpen en er kan geen vuil in. Het kompres is zo gemaakt en verpakt dat het slachtoffer zich zelf zou kunnen verzorgen bij uiterste nood.Snelverband EHBO

Hoe gebruikt je snelverband?

U neemt het verband vast aan beide zwachtels als u de verpakking opent en de zwachtels uit de verpakking haalt. Niet met uw handen aan het kompres te komen bij verzorging van de open wonde, om zo invloeden van buitenaf te vermijden . U moet er voor zorgen dat de wonde helemaal bedekt is en draai er nadien de zwachtels rond zodat er druk op de wonde staat en het bloeden kan gestelpt worden.

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Margriet van Dijk

snelle levering voor een goede volledige EHBO koffer met daarbij ook een nuttige ring met info hoe te handelen in EHBO situaties.

Michael Numan

Prima info op de site. Bestelling was de volgende dag al binnen en netjes verpakt. Inhoud EHBO tas is volledig en materiaal dat voorlopig nog 4 jaar aan de houdbaarheid voldoet. Zeer tevreden over de service EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden.