Splinterpincet

 

Wat is een splinterpincet? Zoals de naam al zegt, is dit een pincet om splinters mee te verwijderen. De pincet heeft een spitse punt, zodat u de splinter gemakkelijk kunt pakken, en is meestal gemaakt van RVS of koudgeslagen staal. Het is een pincet die absoluut niet in uw EHBO-koffer mag ontbreken.

Wanneer wordt een splinterpincet gebruikt?

Het is een fijne pincet die u kunt gebruiken wanneer u of iemand anders een splinter heeft. Door de vorm van de pincet is het gemakkelijk om de splinter te verwijderen. Deze pincet is ook geschikt om ingegroeide haren te verwijderen of ander gedetailleerd werk te verrichten.

Wat is een splinterpincet

 

Hoe wordt een splinterpincet gebruikt?

Allereerst vertelt u degene om wie het gaat wat u gaat doen en waarom u dat gaat doen. Zorg er altijd voor dat de pincet schoon is en dat hij goed sluit. Probeer de punt van de splinter vast te pakken met de pincet en trek hem in de lengterichting uit de huid. Raadpleeg altijd de huisarts wanneer het gaat om metaalsplinters, diepergelegen splinters of grote splinters, of wanneer de splinter tijdens het verwijderen afbreekt. Na het verwijderen van de splinter desinfecteert u de wond met jodium.