Wondsnelverband

Wat is een wondsnelverband?

Het wondsnelverband is eigenlijk een steriel kompres waar een zwachtel vast hangt met kleefpleisters. Het wondsnelverband bestaat uit een elastisch zwachtel met een kort einde en een langere kant houdende een kompres en aan het einde van de zwachtels zijn er kleefpleisters voorzien om gemakkelijk te kunnen vastplakken.

Wondsnelverband

Wanneer gebruik je wondsnelverband?

Dit verband wordt meestal gebruikt bij kleine open verwondingen omdat er druk wordt geoefend op de wonde en tegelijkertijd kunnen er geen bacteriën in. Het kompres is zo speciaal gevouwen dat zelf het slachtoffer zich zou kunnen verzorgen.

Hoe gebruik je wondsnelverband?

Neem het verband vast aan de zwachtels als u het uit de verpakking haalt. Probeer zeker niet met uw handen aan het wondkussen te komen als u het op de open wond plaatst, om zo bacteriën te vermijden . Zorg er ook voor dat de wond volledig bedekt is en plak de pleister van het kortste stuk zwachtel vast en rol de andere kant over de wond. Nadien kan deze worden vastgekleefd en wordt er zo druk geoefend op de wonde om deze snel te laten genezen.