Verschil EHBO-koffers

Op EHBO-koffer.nl vindt u een groot assortiment aan verschillende EHBO-koffers. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: wat is het verschil tussen de EHBO-koffers? Volg onderstaande 4 stappen om het antwoord te vinden voor uw situatie.

1). Verschil EHBO-koffer A, B en BHV (basis EHBO-koffers)

Heeft u geen speciale koffer nodig voor uw bedrijf of staat uw branche niet tussen onze EHBO-koffers voor bedrijven? Dan kunt u altijd aan de wetgeving voldoen met een van onze basis EHBO-koffers. In ons assortiment vindt u 4 algemene (oftewel basis) EHBO-koffers: De EHBO-koffer A, EHBO-koffer B, de BHV-koffer en de EHBO-tas:

 

Samengevat:

  • EHBO-koffer A – Grootste basis EHBO-koffer. Deze is 44,5 x 32 x 15 cm en geschikt voor 25- 50 personen.
  • EHBO-koffer B – Kleinere basis EHBO-koffer. Deze is 32 x 22 x 13 cm, en geschikt voor  5-25 personen.
  • BHV-koffer – Zelfde formaat als de EHBO-koffer B, maar met andere inhoud. Meer informatie vindt u hieronder.
  • EHBO-tas – Zelfde inhoud als de EHBO-koffer A en is geschikt voor uitjes met groepen, kampen e.d. Overzicht formaten EHBO-koffers met afmetingen

2). Verschil inhoud algemene EHBO-koffers

EHBO-koffer A en EHBO-koffer B bevatten vrijwel dezelfde inhoud, maar EHBO-koffer A bevat meer aantallen en varianten van hetzelfde product (bijvoorbeeld 3 verschillende maten snelverband in koffer A t.o.v. 2 maten snelverband in koffer B). Bekijk in dit excel bestand de volledige inhouden per koffer om de inhoud eenvoudig te vergelijken.

Samengevat: Het verschil tussen de EHBO-koffer A, EHBO-koffer B en de BHV-koffer is dat de BHV-koffer meer gevarieerde producten bevat. EHBO-koffer A en B bevatten meer algemene verbandartikelen, waar onze BHV-koffer daarnaast ook producten zoals hechtstrips, een reddingsdeken en vingerbobs bevat.

3). Verschil tussen EHBO-koffers voor bedrijven

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven. Voor veel bedrijven hebben wij hierom een speciale EHBO-koffer samengesteld. Al onze bedrijfsspecifieke EHBO-koffers bevatten altijd de basis EHBO-producten, en zijn aangevuld met producten die in die branche veel worden gebruikt. Hieronder enkele voorbeelden van onze branchespecifieke EHBO-koffers:

 

Samengevat: het verschil tussen alle EHBO-koffers voor een speciale branche zit voornamelijk in de extra producten die toegevoegd zijn voor die branche. Ook zullen de EHBO-materialen per koffer qua aantallen verschillend zijn. Weten welke koffer u nodig heeft voor uw branche? Vul hieronder onze branchezoeker in!

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

4). Verschil verbanddoos thuis/particulier

Het verschil tussen de verbanddozen voor thuis is eenvoudig, dit doordat we voor particulieren 4 soorten verbanddozen verkopen:

 

Samengevat: het verschil tussen onze Verbanddoos Thuis en de Verbanddoos Family XL is dat de verbanddoos thuis kleiner is, waar de Family XL groter is en daardoor geschikt is voor gezinnen.


Extra informatie over EHBO-koffers

– Ben ik verplicht om een EHBO-koffer te hebben?

Allereerst is het goed om te weten wat de verplichtingen en wetten zijn omtrent EHBO:

  • Thuis bent u niet verplicht om een EHBO-koffer te hebben, dit is echter wel zeer aan te raden gezien de meeste ongelukken thuis gebeuren. Lees meer.
  • Onderweg bent u in Nederland niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben, maar in veel Europese landen is dit wel verplicht. Lees meer.
  • Bedrijven in Nederland zijn volgens de Arbowet verplicht een EHBO-koffer te hebben en deze regelmatig te controleren en aan te vullen.Lees meer.

– Hoeveel EHBO-koffers heb ik  nodig?

Hoeveel EHBO-koffers u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, vereniging of school. Er zijn 2 dingen die u in gedachten moet houden:

  • Elke unit (een verdieping, apart gebouw of ruimte) heeft een eigen koffer nodig.
  • Binnen 30 seconden moet de EHBO-koffer bereikbaar zijn.
  • Controleer de koffer minimaal eens per half jaar

Wilt u advies over welke EHBO-koffer u nodig heeft? Gebruik onze branche-zoeker (bovenaan de pagina), of vind meer informatie bij onze Keuzehulp EHBO!

– Zijn er extra EHBO-producten nodig?

Tot slot: een goede tip bij het uitzoeken van uw EHBO-koffer, is om niet te denken “Wat is verplicht voor ons?”, maar “Wat zouden wij in onze situatie nodig kunnen hebben?” Uiteindelijk weet uzelf het beste wat uw bedrijf nodig heeft en welke verwondingen vaak voorkomen.

Toch nog vragen over welke koffer u nodig heeft? Bel 033-303 0860 of mail naar klantenservice@ehbo-koffer.nl.