EHBO-koffer crèche

Omdat er op een crèche veelal met jonge en zeer jonge kinderen wordt gewerkt, is de veiligheid een heel belangrijk item. Het is dan ook verplicht om als crèche aan een aantal veiligheidseisen te voldoen. Een daarvan is dat u beschikt over een goede EHBO-koffer op de crèche.

Voor de crèche hebben wij de ideale EHBO-koffer samengesteld. Hij is erg uitgebreid waardoor u voorbereid bent op de meest voorkomende ongevallen binnen een crèche.

Laat u niet afschrikken door de prijs. Deze koffer is zeer compleet en bij ons zeer veel besteld door kinderdagverblijven. Neem contact op als u vragen heeft.

EHBO-koffer crèche wettelijk verplicht

In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om ervoor te zorgen dat er een EHBO-doos aanwezig is, net zoals het verplicht is om getrainde BHV’ers op de werkvloer te hebben. Het is zelfs zo dat kinderdagverblijven en crèches vanaf 1 januari 2018 verplicht zijn om hun werknemers op te leiden tot eerstehulpverleners. Hierom is het extra belangrijk om een goed gevulde EHBO-koffer op de crèche te hebben.

Ook moet er altijd een werknemer aanwezig zijn met een geldig ‘Eerste Hulp aan kinderen’ certificaat. Dit kan gecontroleerd worden door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hierom is het erg belangrijk dat u gecertificeerde werknemers in dienst heeft én in het bezit bent van een goed gevulde EHBO-koffer.

Inhoud EHBO doos crèche

Door middel van de inhoud van de verbandtrommel voor de crèche heeft u alles wat u nodig hebt bij kleine of grotere ongelukjes direct bij de hand. Zo vindt u materialen die nodig zijn voor het behandelen, reinigen en verbinden van kleine wonden en bijvoorbeeld ook voor het aanbrengen van een mitella. Daarnaast bevat de koffer een heel aantal pleisters, gaas, rekverbanden, een verbandschaar en een pincet.

EHBO-koffer crèche

Hoeveel EHBO-koffers heeft u nodig?

Elk bedrijf is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw crèche een kantoor, keuken en een slaapruimte heeft, dan moet er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig zijn.

Veiligheidseisen EHBO-dozen

  • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
  • Bereikbaarheid – Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
  • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer gevuld worden.

Waarom bij EHBO-koffer.nl bestellen?

  • Altijd het juiste advies voor elke branche
  • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
  • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
  • U kunt betalen per factuur
  • Snelle en vakkundige klantenservice

 

 

 

 

Zorg ook dat u thuis goed voorbereid bent: EHBO-koffer in huis. En onderweg? Bent u al voorzien? Bekijk anders EHBO-koffer achterbak.