EHBO-koffer kinderdagverblijf

Op een kinderdagverblijf heeft u de verantwoordelijkheid voor veel kinderen. Ondanks voorzichtigheid en voorbereidingen kan het gebeuren dat een van de kinderen zich bezeert. Wij hebben een speciale EHBO-koffer voor het kinderdagverblijf samengesteld. Hiermee heeft u alles in huis om direct passende Eerste Hulp te bieden.

Het advies op deze pagina is o.a. geschikt voor onderstaande situaties en locaties:

 • Kinderdagverblijf
 • Kinderdagverblijven
 • KDV
 • Kindercentrum

 

Voor kinderdagverblijven hebben wij de ideale EHBO-koffer samengesteld. Hij is erg uitgebreid waardoor u verzekerd bent van een perfecte EHBO-voorziening.

Laat u niet afschrikken door de prijs. Deze koffer is zeer compleet en verzekert u van een erg goede EHBO-voorziening. Neem contact op als u vragen heeft.

Onderstaande EHBO-producten bevelen wij ook aan voor de kinderdagverblijven:

 

Wij geven u hier een advies, maar wellicht is er behoefte aan meer artikelen. U dient zelf in te schatten welke artikelen er in uw kinderopvang nodig kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn oogspoeling, brandwonden kompressen, extra horeca-pleisters of bijvoorbeeld coldpacks.

Hoeveel EHBO-koffers heeft u nodig?

Elk kinderdagverblijf is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw kinderopvang een kantoor, keuken en een slaapruimte heeft, dan hoort er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig te zijn.

EHBO-regels

 • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
 • Bereikbaarheid – Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
 • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer aangevuld worden.  

Waarom bij EHBO-koffer.nl bestellen?

 • Altijd het juiste advies voor elke branche
 • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
 • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
 • Bedrijven kunnen achteraf betalen per factuur
 • Snelle en vakkundige klantenservice 

 

 

 

 

Wilt u advies over wat voor uw kinderdagverblijf het meest geschikt is? Neem dan contact met onze klantenservice op. Ook kunnen wij voor u een offerte maken indien u een grote hoeveelheid wilt bestellen. Mail hiervoor ook naar klantenservice@ehbo-koffer.nl.


EHBO-koffer kinderopvang verplicht

In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om ervoor te zorgen dat er een EHBO-doos aanwezig is, net zoals het verplicht is om getrainde BHV’ers op de werkvloer te hebben. Het is zelfs zo dat kinderdagverblijven en peuterspeelzalen vanaf 1 januari 2018 verplicht zijn om hun werknemers op te leiden tot eerstehulpverleners.

Ook moet er altijd een werknemer aanwezig zijn met een geldig ‘Eerste Hulp aan kinderen’ certificaat. Dit kan gecontroleerd worden door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hierom is het erg belangrijk dat u gecertificeerde werknemers in dienst heeft én in het bezit bent van een goed gevulde EHBO-koffer.

EHBO-koffer kinderdagverblijf

Inhoud EHBO-koffer kinderdagverblijf

Het is dus zeer aan te raden om een complete verbanddoos binnen handbereik te hebben in uw kinderdagverblijf. Voor een kinderdagverblijf met minder dan 20 kinderen is onze EHBO-koffer B uitstekend geschikt. U heeft met deze EHBO-doos voldoende materiaal bij de hand om eerste hulp te verlenen aan de kinderen zoals pleisters, desinfectiemiddel, snelverbanden en gaasjes. Een goede tip is om altijd te noteren welk materiaal u heeft gebruikt, zodat u uw voorraad zo spoedig mogelijk weer kunt aanvullen.

Bij ons kunt u ook uw EHBO-koffer voor op school of EHBO-koffer Sport kopen!