EHBO-koffer voor kinderopvang

Wilt u graag weten welke EHBO-koffer het meest geschikt is voor de (BSO) kinderdagopvang? Op deze pagina geven wij informatie over welke artikelen in onze speciale EHBO-koffer zitten, wat de verplichtingen zijn en over hoeveel EHBO-koffers uw kinderopvang nodig heeft.

Het advies op deze pagina is onder andere geschikt voor de volgende situaties en branches:

 • BSO
 • BSO kinderopvang
 • Buitenschoolse opvang
 • Kinderdagopvang
 • Kinderopvang
 • Opvang
 • Peuteropvang
 • Peuterspeelzaal

 

Voor de kinderopvang is onze EHBO-koffer kinderdagverblijf geschikt. Hij is zeer compleet en wij hebben hem speciaal samengesteld met behulp van verschillende Kinderopvangen.

Onderstaande producten bevelen wij ook aan voor de kinderopvang:

Wij geven u hier een advies, maar wellicht heeft u behoefte aan meer artikelen. U dient zelf in te schatten welke artikelen er precies nodig kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn oogspoelingbrandwonden kompressen, kinderpleisters of bijvoorbeeld coldpacks

Hoeveel EHBO-koffers heeft u nodig?

Elk bedrijf is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw kinderopvang een kantoor, keuken en apart speel/slaapgedeelte heeft, dan moet er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig zijn.

EHBO-regels

 • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
 • Bereikbaarheid – Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
 • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer aangevuld worden.  

Waarom bij EHBO-koffer.nl bestellen?

 • Altijd het juiste advies voor elke branche
 • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
 • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
 • Bedrijven kunnen ook achteraf betalen per factuur
 • Snelle en vakkundige klantenservice 

 


EHBO-koffer kinderopvang verplicht

In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om ervoor te zorgen dat er een EHBO-doos aanwezig is, net zoals het verplicht is om getrainde BHV’ers op de werkvloer te hebben. Het is zelfs zo dat kinderdagverblijven en peuterspeelzalen vanaf 1 januari 2018 verplicht zijn om hun werknemers op te leiden tot eerstenhulpverleners.

Ook moet er altijd een werknemer aanwezig zijn met een geldig ‘Eerste Hulp aan kinderen’ certificaat. Dit kan gecontroleerd worden door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hierom is het erg belangrijk dat u gecertificeerde werknemers in dienst heeft én in het bezit bent van een goed gevulde EHBO-koffer.

EHBO-koffer kinderdagverblijf

Inhoud EHBO-koffer voor kinderdagverblijven

De inhoud van onze EHBO-koffer Kinderopvang is zorgvuldig door ons samengesteld voor de Kinderopvang. Uiteraard bevat deze EHBO-doos alle benodigde verbanden, kompressen en gaasjes die gebruikt kunnen worden bij het verzorgen van wondjes of kneuzingen. Daarnaast hebben wij voor de Kinderopvang ook aanvullende producten toegevoegd die goed van pas kunnen komen, zoals kinderpleisters, een uitzuigpomp voor insectenbeten en brandwondengel

Ook wordt deze EHBO-doos geleverd inclusief wandhouder en een kleurenwijzer die op duidelijke manier aangeeft welke eerste hulp toegepast moet worden met welke verwonding. Bovendien corresponderen de kleuren met de kleuren van de verbandmiddelen, hierdoor kan iedereen (ook zonder EHBO-training) de koffer direct gebruiken.

Op EHBO-koffer.nl kunt ook voor uw EHBO-koffer voor bedrijf of EHBO-koffer Werklieden. Vragen? Neem contact op!


✅ Wilt u een offerte aanvragen? Dit kan alleen voor EHBO-koffers. Vul hiervoor het formulier hieronder in en geef zo goed mogelijk aan wat u in de offerte wilt zien. Voor lagere aantallen koffers (< 5) geldt echter over het algemeen geen aangepaste prijs.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Geef hieronder aan waar u een offerte voor wilt. Indien u advies wilt, geef dan ook het aantal medewerkers en de bedrijfsactiviteiten op.