EHBO tas

Wist u dat veel bedrijven, scholen en andere instellingen niet in het bezit zijn van voldoende verbandmiddelen? Voor de veiligheid van uw werknemers of scholieren is dit wel heel belangrijk. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje, en met de juiste wondverzorgingsproducten bij de hand wordt letsel of littekenvorming beperkt. Een EHBO-tas met daarin de inhoud EHBO koffer biedt hierin een uitkomst.

  EHBO-tas

  EHBO-tas

  Deze EHBO-Tas mét A vulling is voor wanneer u op locatie voorzien wilt zijn van een complete EHBO-uitrusting. Kleur: blauw

   39,24
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Uitjes: neem een EHBO tas mee

Dierentuin, pretpark, survivaltocht: schoolreisjes en bedrijfsuitjes worden steeds uitgebreider en avontuurlijker. Hartstikke leuk natuurlijk. Echter wordt er vaak vergeten dat veel kinderen en volwassenen niet getraind zijn voor een heftige survivaltocht, waardoor de kans op een eventuele verwonding toeneemt. Ook een dagje pretpark kan verwondingen met zich mee brengen, zoals een geschaafde knie, een wespensteek of een verstuikte enkel. Een pakje pleisters in de tas is dan niet voldoende.

Wondverzorging

Wondverzorging verschilt bij het soort wond. Bij schaaf-, snij- en steekwondjes en insectenbeten is het belangrijk om de wond eerst schoon te maken met (gedestilleerd) water. Droog vervolgens de huid eromheen met een doek dat niet pluist, zoals een theedoek, hydrofiel luier of gaasje. Vervolgens desinfecteert u de wond met een ontsmettingsmiddel. Tot slot kunt u de wond afdekken met bijvoorbeeld een steriel gaasje en een pleister of een verbandje.

Bij kneuzingen is het belangrijk om de plek eerst te koelen met stromend water of ijs. Zorg altijd dat er een barrière is tussen de huid en het water of ijs om bevriezing van de huid te voorkomen. Als barrière gebruik je bijvoorbeeld een handdoek of theedoek. Koel de plek goed om zwelling te voorkomen. Droog vervolgens de huid en fixeer de kneuzing met een zwachtel. Omdat u niet weet wat u nodig heeft, is het verstandig een goed gevulde EHBO tas mee te nemen.

Binnen handbereik: EHBO tas

De EHBO tas is handig voor iedere hulpverlener die veel op pad is. De handige schoudertas bevat alles wat een standaard EHBO doos ook bevat en is bovendien overzichtelijk ingedeeld. Ideaal voor (sport)verenigingen, scholen, bedrijven en (zorg)instellingen die regelmatig op pad zijn. Maar zeker ook voor de hulpverlener die zijn diensten aanbied tijdens sport- en muziekfestivals. De tas is te verkrijgen in de webshop en voldoet aan alle richtlijnen van het Oranje Kruis.

Tip: controleer uw EHBO tas

Controleer van te voren of de voorraden in de oude EHBO tas aangevuld zijn en de houdbaarheidsdatum niet zijn verstreken. Doe dit ruim van te voren zodat u nog voldoende tijd heeft om de voorraad aan te vullen.