Hoe lang moet ik koelen na een kneuzing?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Hoe lang moet ik koelen na een kneuzing? 

Voor de behandeling van een kneuzing raden wij onze instant coldpack aan.

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 12 cm x 22 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren

   1,61
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wat is een kneuzing?

Wanneer u last heeft van een kneuzing, is dit een verwonding van de huid en het slijmvlies. Meestal komt dit door een val of door een botsing met een voorwerp. U kunt een kneuzing herkennen aan een opgezwollen vorm op de plek en een verkleuring van de huid naar rood of blauw.

Hoe lang moet ik koelen na een kneuzing?

Koelen na een kneuzing is erg belangrijk! Wanneer je de plek koelt binnen 24 tot 48 uur na het ongeval, zal dit de bloedvaten doen vernauwen waarna de schade wordt beperkt. Ook worden de zenuwen in de huid verdoofd, wat zal leiden tot minder pijn en gevoeligheid.

Welke producten kunnen helpen bij een kneuzing?

Wanneer u de huid wilt koelen, zijn er een aantal mogelijkheden. In de meeste gevallen is het aan te raden om de huid 10 tot 20 minuten te koelen. Een spray werkt slechts enkele minuten, dus dit is niet aan te raden.

Het beste is om een ice pack te gebruiken, bijvoorbeeld een Instant Coldpack (eenmalig gebruik) of een ice pack welke je eerst in de vriezer moet hebben gelegd. Het ligt aan de situatie welke voor u het meest handig is!

Het is wel aan te raden om altijd iets tussen de huid en de ice pack te doen, om te voorkomen dat de huid een vrieswond ontwikkelt. Soms werkt lauw of koud water ook om te koelen.

Vorige pagina: Wat doe je bij ontwrichting?

Volgende pagina: Wat doe je bij een verdraaide knie?