Inhoud Oranje Kruis EHBO-koffer

Ook uw bedrijf heeft mogelijk weleens te maken met ongelukken. Bij ons vindt u verbanddozen die zijn samengesteld aan de hand van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021, en op basis van kwaliteit, doeltreffendheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. De inhoud is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten van 2021 geüpdatet.

Vereiste inhoud Oranje Kruis EHBO-koffer

Eerstehulpschaar: om zwachtel, kleefpleister en wondpleister op maat te knippen of om autogordel door te knippen.
Handschoenen: bij bloedverlies en bij wonden ter bescherming tegen besmetting of bij verwijdering van voorwerpen/vuil uit mond van slachtoffer.
Kleefpleisters: om gaas vast te zetten. Stroken op maat knippen en daarna pas gaas op wond leggen. Plak met stroken alle randen van gaas vast.
Ontsmettingsmiddel: om rondom wonden schoon te maken of voor ontsmetting handen voor en na hulpverlening.
Puntige pincet: om splinters of teken uit huid te trekken, of grind of ander oppervlakkig zittende voorwerpen te verwijderen, wanneer het niet lukt om deze voorwerpen met water weg te spoelen. Lees gebruiksaanwijzing tekenverwijderaar voor gebruik.
Reddingsdeken/isolatiedeken: zilveren kant tegen slachtoffer bij bescherming tegen kou en gouden kant tegen slachtoffer/auto bij bescherming tegen hitte. Reddingsdeken over auto leggen waar slachtoffer in zit. Zorg dat reddingsdeken niet wegwaait door kleefpleister en onder ruitenwissers. Leg bij oververhitting reddingsdeken niet op slachtoffer, maar houd samen met omstanders de deken boven slachtoffer voor schaduw.
Steriele kompressen/gazen: bij afdrukken van ernstige bloedingen en voor afdekken van grotere wonden en om rondom een wond schoon te maken.
Wondpleisters: bij kleine wondjes.
Zelfklevend fixatiezwachtel: om bij grote wonden en/of ernstige bloedingen snel een gaas of meerdere gazen stevig vast te leggen.

Eerste hulp

Let op: verplaats en/of help alleen slachtoffers, wanneer dat veilig kan. Beweeg slachtoffer van een ernstig ongeval niet, behalve als hij/zij zich in een gevaarlijke situatie bevindt.

  1. Bel altijd 112 bij een ernstig ongeval.
  2. Dek het slachtoffer van ernstig ongeval en/of vastzittend slachtoffer bij kou, regen en wind altijd toe met gewone of met reddingsdeken.
  3. Draai een bewusteloos slachtoffer dat braakt of bloedverlies in de mond heeft, snel op de zij.
  4. Druk bij ernstige en actieve bloeding onmiddellijk de wond dicht. Zwachtel zodra dat kan zo strak mogelijk.
  5. Zorg voor schoon water of desinfectant in auto, om wonden schoon te spoelen.
  6. Geef nooit drinken aan een slachtoffer na een ernstig ongeval, dit kan gevaarlijk zijn (ook al is slachtoffer dorstig).

112 bellen

Zet de telefoon als eerste op de luidsprekerstand. Zorg ervoor dat u weet in welke straat u zich bevindt. Geef vervolgens antwoord op (mogelijke) vragen van centralist:

• Waar is het slachtoffer?
• Wat is er aan de hand?
• Is het veilig voor slachtoffer en omstanders?
• Zijn er meerdere slachtoffers?
• Is slachtoffer aanspreekbaar?
• Ademt het slachtoffer? Hoe?
• Wat is de gelaatskleur van het slachtoffer?
• Ziet u grote, snelle/langzame bloedingen?
• Zijn er uiterlijke verwondingen?
• Is slachtoffer bekneld?

Materiaaleisen EHBO-verbanddoos

De verbanddozen voldoen aan wettelijke eisen aan veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming (CE keurmerk) en inhoud en samenstelling voldoet aan eisen van de Arbowet. Ze zijn samengesteld om de veiligheid van eerstehulpverlener en slachtoffer zoveel mogelijk voorop te stellen en alle onderdelen zijn overzichtelijk opgeborgen.

Eisen EHBO-verbanddoos

Verbandsets kunnen geleverd worden met wandklem, die op bereikbare plaats kan worden opgehangen. Tassen zijn spatwaterdicht.

Eisen voor EHBO-bedrijfsverbandkoffer

✅ Binnen handbereik zijn (binnen halve minuut beschikbaar).
✅ Houder voor bevestiging aan muur en om eenvoudig te openen.
✅ Halfjaarlijkse controle op gebreken door een vast persoon.
✅ Eigen verantwoordelijkheid voor inhoud van verbanddoos; onderhoud (houdbaarheidscontrole en aanvulling) kan uitbesteed worden.
✅ Minimumpakket dat plek heeft om op basis van specifieke risico’s van bedrijfssituatie te worden uitgebreid.
✅ Duidelijke actuele instructie bij verschillende ongelukken.

EHBO-verbandkoffer met CE-markering

Onze medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voorzien van een CE-markering (Conformité Européene), waarmee het voldoet aan minimale Europese eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu. De verbanddozen worden volgens de meest recente verbandrichtlijnen van 1 september 2016 verkocht.