Amsterdamse EHBO Noord

Straat: Beemsterstraat 491 
Postcode: 1024 BE
Plaats: Amsterdam Noord 
Telefoonnummer: 06-47663627 
E-mailadres: ehbo.secretariaat@gmail.com
Website: www.amsterdamseehbonoord.nl

Mogelijkheden:

  • Basiscursus Eerstehulpverlener
  • EHBO-cursus / opleiding
  • Herhalingscursussen
  • Reanimatie en/of AED cursus
  • Verbandleer

De Vereniging Amsterdamse EHBO Noord is opgericht op 23 oktober in 1972. Sindsdien is dit een zelfstandige vereniging, die wel tot 1 van de onderafdelingen behoord in Amsterdam.

Wat de vereniging aanbiedt:

Bij de Vereniging Amsterdamse EHBO Noord kunt u terecht voor verschillende cursussen en bijscholing. Tevens is het bij deze vereniging ook mogelijk om een EHBO Cursus voor kinderen te volgen. U kunt ook terecht voor een cursus AED Bediener.

Waarom is een EHBO-cursus belangrijk?

Jaarlijks belanden er heel wat mensen op de eerste hulp door een ongeluk in en rondom het huis of op het werk. Vaak is dit een klein of middelmatig letsel maar er zijn ook zeker fatale ongevallen die voorkomen hadden kunnen worden. Als er bijvoorbeeld direct was gereanimeerd.

Wanneer een slachtoffer stopt met ademen duurt het nog maar slechts 4 minuten voor het hart ook stopt met kloppen. Als er gedurende 6 minuten geen adem word gehaald kan er hersenschade ontstaan. De meeste slachtoffers van een dodelijk verkeersongeval overlijd in de eerste paar minuten, terwijl de aanrijdtijd van een ambulance gemiddeld al minimaal 6 minuten is. Iemand met een EHBO diploma kan ik deze minuten het verschil betekenen tussen leven en dood.

Wilt u weten hoe u een zwaluwstaartje of BHV-spullen gebruikt? Bij een EHBO-vereniging leren ze het u!