EHBO in Groningen 

Straat: Gedempte Zuiderdiep 54
Postcode: 9711 HK
Plaats: Groningen 
Telefoonnummer: 050 312 27 16
E-mailadres: info@ehbo-koffer.nl
Website: www.ehbogroningen.nl/

Mogelijkheden:

  • Basiscursus Eerstehulpverlener
  • BHV opleiding
  • EHBO-cursus / opleiding
  • EHBO bij Wandelletsel
  • EHBO voor bedrijven
  • Herhalingscursussen
  • In te schakelen voor event
  • Reanimatie en/of AED cursus
  • Verbandleer

Tijdens een EHBO-cursus leert u precies wat u moet doen en juist niet moet doen direct na een ongeluk. De meest recente richtlijnen van het Oranje Kruis zijn altijd terug te vinden in onze cursussen. Deze worden gegeven door gediplomeerde instructeurs die worden bijgestaan door EHBO-assistenten. Daarnaast verleent EHBO Groningen hulp bij evenementen, bijvoorbeeld bij de avondvierdaagse, wielerrondes, schaatswedstrijden en concerten. Als EHBO’er bij zo’n evenement krijgt u een verbandtas of –koffer met een door het Oranje Kruis geadviseerde inhoud. 

Wat biedt EHBO Groningen 

Jaarlijks maar bij voldoende belangstelling twee keer per jaar start de beginnerscursus EHBO. U leert over reanimatie, gebruik van een AED en verbandleer. Er zijn veertien lessen in de avonduren en de vijftiende avond doet u examen. Daarna moet u op herhalingscursus om uw kennis op peil en uw diploma geldig te houden. Bij de vervolgcursus bent u aanwezig bij zes bijeenkomsten. De onderwerpen zijn: EHBO algemeen en voor kinderen, verbandleer en reanimatie met gebruik van AED. 

Waarom is het belangrijk een EHBO-cursus te volgen? 

Zowel thuis als op het werk kunnen er grote en kleinere ongelukken gebeuren. Met alles wat u in de EHBO-lessen heeft geleerd, weet u precies hoe te handelen. Bijvoorbeeld wanneer u een hechtpleister uit uw EHBO-koffer moet halen. Voordat de professionele hulpverlening arriveert, kunt u een leven redden of het slachtoffer gerust stellen. Het geeft zelfvertrouwen te weten dat u weloverwogen kunt helpen en dat is fijn voor iedereen in uw huiselijke- en werkomgeving. U wilt toch ook graag kunnen helpen als iemand hulp nodig heeft? 

Contactgegevens 

Secretariaat: 
Dhr. N.R. Bezema 
Canadalaan 11 
9728 EA Groningen 
Telefoon: 050 526 67 93 

Coördinator hulpdiensten: 
Mevr. M.D. Gruis 
Telefoon: 050 318 87 91 

Cursuslocatie: 
Gedempte Zuiderdiep 54 
9711 HK Groningen 
050 312 27 16