EHBO Maastricht 

Straat: Einsteinstraat 32 
Postcode: 6227 BZ
Plaats: Maastricht
Telefoonnummer: +31 6 211 245 09
E-mailadres: info@ehbo-koffer.nl
Website: www.ehbomaastricht.nl

Mogelijkheden:

  • Basiscursus Eerstehulpverlener
  • EHBO-cursus / opleiding
  • Herhalingscursussen
  • In te schakelen voor event
  • Reanimatie en/of AED cursus
  • Verbandleer

Er zijn veel ervaren EHBO-ers in Maastricht die klaarstaan voor de medemens. Gewoon thuis en op straat weten onze leden en andere EHBO-ers wat ze moeten doen bij een ongelukje. Ze kunnen levensreddend handelen en slachtoffers geruststellen. Daarnaast bemannen ze één van de EHBO-posten op momenten dat er veel mensen op de been zijn. Bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden, braderieën en jeu-de-boules toernooien die in Maastricht en omgeving georganiseerd worden. Iedereen die helpt voorzien wij van goed gevulde EHBO-tassen en er is altijd een AED in de buurt. 

Wat biedt EHBO Maastricht

Twee keer per jaar start de beginnerscursus EHBO met lessen over onder andere reanimatie, gebruik van een AED en verbandleer. U volgt negen lessen in de avonduren en tiende avond is het examen. Twee jaar na het examen moet u op herhalingscursus om uw vaardigheden op peil en uw diploma geldig te houden. Zo’n herhalingscursus houdt in dat er vijf reguliere herhalingslessen zijn en twee thema avonden. Dit jaar staat het thema epilepsie centraal in de thema avonden. 

Waarom is het belangrijk een EHBO-cursus te volgen?

Direct na een ongeluk in uw nabijheid staat u klaar met alle kennis en kunde die u tijdens uw EHBO-cursus heeft opgedaan. Professionele hulpverlening is in aantocht maar u hoeft niet te wachten. U kunt iemand alvast helpen, misschien wel een leven redden. Want u heeft geleerd het hoofd koel te houden als er paniek ontstaat, logisch te denken en daarna doelmatig te handelen. Of het nu gaat om het aanleggen van een drukverband of dat het nodig is een oogdouche te gebruiken. Praktisch en mooi dus om een EHBO-er te zijn. 

Contactgegevens 

Postadres: 
Postbus 2085 
6201 CD, Maastricht 

Telefoon: +31 6 211 245 09 (18:00 – 20:00) 
Website: www.ehbomaastricht.nl 

Cursuslocatie: 
Buurthuis ‘Aen de Wan’ 
Einsteinstraat 32 
6227 BZ Maastricht