EHBO vereniging Tilburg-West ‘Het Nieuwe EHBO’

Straat: Sabelhof 12
Postcode: 5044 JR
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-25270872
E-mailadres: info.ehbotilburgwest@gmail.com
Website: www.ehbotilburgwest.nl/

Mogelijkheden:

  • EHBO-cursus / opleiding
  • EHBO bij Wandelletsel
  • Herhalingscursussen
  • Opleiding "EHBO aan kinderen"
  • Reanimatie en/of AED cursus

EHBO vereniging Tilburg-West ‘Het Nieuwe EHBO’


EHBO vereniging Tilburg-West ‘Het Nieuwe EHBO’

Onder het credo ‘goede eerste hulp is levensbelangrijk’ biedt ‘Het nieuwe EHBO’ uit Tilburg-West EHBO cursussen voor alle geïnteresseerden. Naast de klassieke EHBO cursussen, waarvan tweemaal per jaar een nieuwe reeks van start gaat, kan u bij hen ook terecht voor een specifieke AED-opleiding. Gewapend met deze basiskennis kan u niet alleen kleinere letsels zelfstandig behandelen maar bent u eveneens in staat om ook in noodgevallen doortastend op te treden. Zo kan uw ingrijpen in extreme situaties en in afwachting van een ziekenwagen levens redden. 

Wat heeft de EHBO vereniging Tilburg-West u te bieden? 

Cursus Eerstehulpverlening 
Deze cursus bestrijkt het gehele EHBO-gamma, inclusief reanimatie, AED en verbandleer. Bij inschrijving ontvangt u een lesboek en een tasje met verbandmaterialen. De cursus start tweemaal per jaar, in januari en september en wordt gegeven op dinsdagavond van 19u30 tot 22u30. Na 8 lessen wordt afgesloten met een examen van drie uur. 

Opleiding “EHBO aan kinderen”/PBLS 
Eenmaal u een geldig EHBO diploma bezit kan u deelnemen aan de cursus Peadiatric Basis Life Support (reanimatie van kinderen). 
Deze cursus wordt gegeven bij voldoende deelname en duurt twee lesavonden van twee uur (19u30 tot 21u30). 

Reanimatie en/of AED cursus 
AED toestellen, te gebruiken bij hartfalen, verschijnen meer en meer in het straatbeeld. Deze cursus, die gegeven wordt bij voldoende deelname, leert u deze apparaten accuraat te gebruiken. De cursus beslaat één lesavond van drie uur (19u30 tot 22u30). 

EHBO bij wandelletsels 
Deze specifieke cursus wordt ingericht bij voldoende deelname en neemt twee lesavonden van twee uur (19u30 tot 21u30) in beslag. 

Herhalingscursussen 
Eenmaal u een EHBO diploma heeft moet u op geregelde tijdstippen herhalingslessen volgen om dit geldig te houden. Hiervoor kan u terecht in deze cursus. 

Contact opnemen met EHBO vereniging Tilburg-West? 

Dat kan via de secretaris 
E-mail info.ehbotilburgwest@gmail.com 
Telefoonnummer 06-25270872 
De lessen worden gegeven in 
MFA Het Kruispunt 
Sabelhof 12 
5044 JR 
Tilburg 

Een ehbo cursus leert u niet enkel uw geschenk-verbanddoos perfect te gebruiken maar is ook een opstap naar de aansluitende cursus ehbo kinderopvang.