Inhoud Verbanddoos voor Thuis

Voor normale huishouders is het niet verplicht om een verbanddoos in huis te hebben (met uitzondering van gastouders). Echter blijkt uit onderzoek dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren, hierom raden we een EHBO-kit voor thuis sterk aan.

Voor uw verbanddoos in huis wordt onderstaande inhoud aangeraden. Het Oranje Kruis heeft richtlijnen opgesteld voor verbanddozen in de thuissituatie. Heeft u een andere EHBO-koffer (bijvoorbeeld op kantoor)? Gebruik onderstaande lijst om uw Verbanddoos te controleren.

–> Download onze checklist en controleer uw EHBO-koffer.

 

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

 

Verplichte inhoud Verbanddoos voor Thuis

Er is eigenlijk niet 1 verplichte inhoud te beschrijven omdat elk huishouden anders is. Onze Verbanddoos voor Thuis bevat echter de meeste artikelen die in een Thuis-EHBO-situatie nodig kunnen zijn. Onderaan deze pagina is de volledige inhoud van deze Verbanddoos (compleet met trommel) te bestellen.

Algemene EHBO-artikelen

10 x Alcoholdoekjes
1 x Rol hechtpleister 2,5 cm x 5 m
1 x Verbandschaar 14 cm RVS
1 x Witte watten 10 gram
1 x Zak (wond)pleisters 30 stuks

Algemene verbandsartikelen

5 x Gaaskompres 5 cm x 5 cm steriel
2 x Elastisch hydrofiele zwachtel 6 cm x 4 m
2 x Snelverband 6 cm x 8 cm gerold (nr. 1)
2 x Universeel (steun)windsel 8 cm x 5 m

Afmetingen: 17 cm x 11 cm x 5,5 cm

 

Aanvullen naar wens

De lijst met EHBO-materialen kan worden aangevuld met materialen die u in uw huishouden nodig acht, bijvoorbeeld paracetamol, een insectenpen of extra pleisters. In principe is onderstaande lijst echter voor de meeste huishoudens voldoende.

 

Verschil met EHBO-koffer B

De inhoud die voor in huis wordt aangeraden is kleiner dan die van EHBO-koffer B. De Verbanddoos voor Thuis is daarom een compactere verbanddoos waardoor hij in huis makkelijker kan worden opgeborgen. Ook is hij hierdoor een stuk voordeliger.

–> De vulling van EHBO-koffer B is voor de meeste huishoudens te groot. Hier zitten bijvoorbeeld veel meer gaasjes, windsels & verbanden in.
–> Heeft u ook gedacht aan een EHBO-set voor vakantie of een Verbanddoos auto?

Let ook hierop:

 • Controleer minstens een keer per half jaar uw verbandkit op inhoud en houdbaarheid.
 • Vul de aanbevolen inhoud van uw Verbanddoos voor Thuis aan na elk gebruik.
 • Zorg ervoor dat uw verbanddoos eventueel ook extra EHBO-spullen bevat die u nodig denkt te hebben (zoals bijvoorbeeld een tekenpincet).

Verbanddoos voor Thuis kopen? 

  Aanbieding!
  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos Thuis, geschikt voor ongelukken in- en om het huis. De inhoud van deze verbanddoos voor thuis is gemiddeld 4 jaar houdbaar. Afmetingen: 17 x 12 x 5,5 cm

   11,06
   13,56
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Verwante termen

Inhoud EHBO-doos Thuis, Inhoud EHBO-koffer Thuis, Inhoud Verbanddoos Thuis, Inhoud Verbandtrommel Thuis, Inhoud particuliere verbanddoos, Inhoud particuliere verbandtrommel, Inhoud particuliere verbandkoffer.