Inhoud EHBO-koffer in België

In het verleden werd de inhoud van de EHBO-koffers in België wettelijk bepaald door het ARAB (Algemeen reglement voor de arbeidsbescherming) waarbij de arbeid in 3 categorieën werd verdeeld en per categorie een specifieke inhoud werd verplicht. Verbandkoffers worden in België nog heel vaak op dezelfde manier gevuld, hoewel er geen wettelijke verplichting meer bestaat om deze inhouden te handhaven. Het ARAB geeft nog wel advies m.b.t. de Eerste Hulp.

Het is voornamelijk belangrijk dat u zorgt voor een goed gevulde EHBO-voorziening en dat u uw EHBO-koffer minimaal 1 x per half jaar controleert en aanvult. Hiervoor kunt u onze handige checklist gebruiken.

–> De verbanddozen op EHBO-koffer.nl bevatten voornamelijk dezelfde inhoud als voorheen verplicht was.

 

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

 

Verplichte samenstelling verbanddoos in België

Momenteel is dus geen vaste inhoud van verbanddozen meer verplicht. Werkgevers bepalen zelf (vaak in overleg met preventieadviseur/arbeidsgeneesheer) welke inhoud de verbanddoos moet bevatten in België. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal werknemers, het type onderneming, het risico op ongevallen, de aard van de mogelijke verwondingen.

ARAB bepaalt wel dat er de Belgische verbanddoos een basisinhoud moet bevatten die dan wordt aangevuld op basis van de uitgevoerde risico-analyse of aard van de onderneming. In ondernemingen die zijn onderverdeeld in verschillende locaties moet minstens één verbandtrommel per arbeidsplaats ter beschikking zijn.

EHBO-koffer A

Hoeveel EHBO-koffers heeft u nodig?

Elk bedrijf is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw onderneming een kantoor, keuken en een werkplaats heeft, dan hoort er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig zijn.

 

EHBO-regels

  • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
  • Bereikbaarheid – Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
  • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer aangevuld worden.

Waarom bij EHBO-koffer.nl bestellen?

  • Altijd het juiste advies voor elke branche
  • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
  • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
  • Bedrijven kunnen ook achteraf betalen per factuur
  • Snelle en vakkundige klantenservice